Ju närmare relation vi har, desto mindre energi räknar hjärnan med att behöva förbruka.

Hej,

Vi lägger ytterligare en vecka bakom oss. Denna vecka har vi sett föreställningen Asmodea och fått besök av föreställningens författare för uppföljande workshop kring normer och barnkonventionen.

Vi vill återigen uppmuntra alla elever till att delta på den läxhjälp som erbjuds på måndagar kl 14:15-15:15. Denna vecka har även många elever varit frånvarande och vi vill därför påpeka att detta är en möjlighet som skolan erbjuder för att komma ikapp med arbete som man har missat. Här finns möjlighet att både träna på veckans läxor eller att arbeta med uppgifter som man inte hunnit färdigt med i de olika ämnena.

Onsdagen den 27/11 är det studiedag.

Vi jobbar med
Matematik: Geometri
Engelska: ”Friends” Vi arbetar med sammandragna former och a-an
Svenska: Berättande texter, stava och läsa
Geografi: Kartor
Historia: Vikingatiden
Kemi: Kemins grunder
Teknik: Teknikens fördelar och nackdelar
Bild: Färglära-göra klart

torsdag: Svenska – Diktamen
fredag: Engelska – Glosor+text

Veckans ordspråk – ”Det man inte har i huvudet får man ha i benen.”

Simon, Marcus, Jannika

Bildresultat för ny vecka