photostock-vector-three-children-in-costumes-performing-theater-play-on-stage-little-children-dressed-as-a-prince-prin

Vi har smygstartat julförberedelserna genom att eleverna har fått skriva julsagor som vi kommer att läsa upp under december. Det blir klassens julkalender.
Vi är väldigt imponerade över sättet eleverna presenterade sina favoritböcker på. Alla presentationer var med stort engagemang och glädje.

Läxhjälp
Kom ihåg läxhjälpen som erbjuds på måndagar 14.15 – 15.15. Eleverna som var där i måndags var mycket nöjda.

Asmodea
På måndag ska samtliga fyror åka in till Arenan i Karlstad för att se en teaterföreställning vid namn Asmodea. Det är teatergruppen Tropos som sätter upp den. Vi åker buss från skolan kl 10.00 och är tillbaka innan lunch.
Här nedanför följer lite information om föreställningen:

”Asmodea” blandar komedi med drama och tar med sin publik på en resa med många oväntade vändningar. Historien med referenser till bland annat Minecraft, rör sig via myten om Djävulen som köpslår med människor om deras själar, genom Asmodea, hens dotter som inte alls är lika hemma i cynism och djävulskap till ett jordeliv med människor som inte alltid gör rätt, men försöker.

En av figurerna vi möter är den papperslösa pojken Krister som, om en ska tro honom, upplevt det mesta. Kaxigt redovisar han sina bästa livsöden som en serie troféer. Ensam och onåbar. Men när Asmodea erbjuder valfri önskning i byte mot hans själ väljer han varken det eftertraktade uppehållstillståndet eller världens rikedomar. Trots priset han får betala, en evighet i eldarna, ger han sin själ åt Djävulen mot löfte om sin sjuka brors tillfrisknande.”

Teaterbesöket följs sedan upp på torsdag med en workshop som äger rum på skolan. Workshopen har temat Barnkonventionen.

Föräldraråd
3 december kl. 18.30 – 19.30 är det dags för föräldraråd i skolans matsal. Kallelsen finns länkad här: kallelse191203

Innetofflor
Ett tips är att ta med innetofflor till skolan. Novembervädret gör att vårt golv i kapprummet ibland blir blött och lerigt, då kan det vara skönt för eleverna att ha ett par tofflor på fötterna.

Vi jobbar med
Matematik: Geometri
Engelska: ”Friends”
Svenska: Berättande texter, stava och läsa
Geografi: Kartor
Historia: Vikingatiden
Kemi: Kemins grunder
Teknik: Framtidens telefoner
Bild: Färglära – Göra klart

torsdag: Svenska – Diktamen
fredag: Engelska – Glosor+text homework-week-47

Veckans ordspråk – ”Det finns blommor att plocka på andra sidan staketet också.”

Simon, Jannika, Marcus

holygeekz-happy-weekend-1024x684