Bildresultat för barnboksveckan

Den här veckan har eleverna jobbat på bra med sina uppgifter. Vi tycker att våra elever är toppenfina och vi har god stämning i och mellan klasserna.
Marcus har startat upp ett nytt so-ämne, geografi. Detta kommer de att arbeta med resten av terminen. Jannika kommer under nästa vecka att smygstarta med ämnet historia. Då är det Vikingatiden vi börjar med.

Nästa vecka arbetar vi på som vanligt. Alla klasser har prov i religion under veckan men på olika dagar. På onsdag är Jannika och Simon på utbildning hela dagen. Vikarier är Anders Jansson och Alexander Olsson.

Vecka 46 är Barnboksveckan. Detta uppmärksammar vi genom att under veckan tala en del om olika böcker samt att en av veckans läxor är att förbereda en liten presentation av en favoritbok du läst själv eller kanske en du lyssnat till som liten. Ta gärna med boken till skolan i början av veckan.

Presentationen sker i smågrupper.

Glöm inte bort att vi har läxhjälp på måndagar 14.15-15.15 i vår studiehall!

Vi arbetar med:
Matte: Geometri
Engelska: ”Friends”
Svenska: Berättande texter, stava och läsa
Geografi: Kartor
Religion: Prov-Kristendom
Kemi: Kemins grunder
Teknik: Framtidens telefoner
Bild: Färglära

torsdag: Religion – prov. Träna på det du skrivit i ditt lilla häfte samt på sammanfattningen du fått.
fredag: Ta med en valfri bok som du vill presentera för några kompisar. Du ska kunna berätta bokens titel, vem som är författare, vad den handlar om och motivera varför du har valt att ta med just denna bok.

Jannika, Simon, Marcus

Bildresultat för trevlig helg