Bildresultat för barn som har kul tecknat

Hej,

Vi är halvvägs in i lovet och vi hoppas att ni haft ett bra höstlov hittills. Nästa vecka är Jannika ledig måndag och tisdag och ersätts under dessa dagar av Alexander Olsson.

Glädjande nyheter är att vi startar med läxhjälp igen. Läxhjälpen kommer till en början finnas fram till jullovet. Det är Gunilla Hedmark som är ansvarig och hon kommer att finnas på plats måndagar mellan 14:15 till 15:15 i studiehallen. Vi hoppas att många elever kommer för att träna på sina läxor eller arbeta med sådant som man missat när man varit sjuk eller bortrest.

Vi vill även meddela att vi inte kommer att ha något elevens val under perioden vecka 45-51. Istället kommer vi i årskurs fyra att växelvis arbeta med praktisk matematik och schack. Elevens val kommer sedan att återgå som vanligt efter jullovet.

Vi jobbar med:
Svenska: Berättande texter, stavning och läsning
Matte: Addition och subtraktion + Repetitionsövningar
Engelska: Repetition
Biologi: Liv i skogen – Avslutning och repetition
Teknik: Framtidens telefoner
Geografi: Kartan
Religion: Kristendom – Repetition
Bild: Färglära

Läxor:
torsdag: Svenska – diktamen, träna på att skriva och stava texten du fått hem.
fredag: Engelska – glosor(veckodagarna)

Veckans ordspråk – ”Bättre lyssna till en sträng som brast än att aldrig spänna en båge”.

Fortsatt trevligt lov!
Marcus, Simon och Jannika