rosa körsbärsblommor, japanska körsbärsträd, prydnad körsbär, blomsträd,  körsbärsblom, rosa, blomma, träd | Piqsels

Hej på er!

Veckorna går i en rasande fart och det är återigen fredag och med det veckobrev.
Under veckans gång har vi bland annat startat upp ett matematikprojekt i samtliga klasser som går ut på att eleverna ska få designa sitt drömrum. För att kunna göra det behöver de ta mått av sitt eget rum hemma och de möbler de valt att behålla, så vi påminner om att ta mått om man inte redan har gjort det.

Nästa vecka kommer vi klassföreståndare i åk 6 sambedöma de nationella proven i matematik torsdagen den 19/5. Vikarier kommer att tas in för detta.

Fredagen den 20/5 är det studiedag och eleverna är lediga.

Tisdagen den 24/5 (v. 21) har samtliga klasser prov i fysik, dvs. rymden. Vill man redan nu repetera inför provet finns material i Teams. Där finns text och filmer länkade. När det kommer till faktatexten gäller sid. 8-15, 22-23 och 26-27. Eleverna har även ett arbetshäfte och begreppsschema i skolan som man kan ta med hem för att öva med. Begreppen man bör ha koll på är de vi har gått igenom gemensamt under lektionstid. Har man av olika anledningar varit frånvarande behöver man ta igen detta under läxhjälpen eller hemmavid.
Repetition inför rymdenprovet

Under veckan har dagkollofoldern skickats ut till alla grundskoleelever i Karlstads kommun. Alla kan söka och absolut bäst är att söka via e-tjänsten. Platserna lottas ut bland alla som ansökt inom rätt tid. Ansök här: https://e-tjanster.karlstad.se/1SOK Sista ansökningsdag via e-tjänst är 29 maj. Läs mer på karlstad.se/sommarlov.

Slutligen vill vi påminna om att vi har mycket kvarglömda kläder bland klasserna. Dessa kommer ställas ut i säckar i kapprummet under nästa vecka och det som inte blivit hämtat kommer att skänkas till välgörenhet.

Matematik: Matematikprojekt – Designa ditt rum
Svenska: Skrivprojekt Ön
Engelska: Faktaarbete
Fysik: Rymden
Bild: Digitala bilder
Geografi: Namngeografi
Religion: Etik och moral/identitet

Onsdag: Språkval
Torsdag: Läs kapitel 8-9 i Mr Fox. Skriv ned svåra ord och ta med till skolan.

Veckans ordspråk: “Alla mina stora tankar har stulits av klassikerna.”

Trevlig helg!
Jannika, Marcus, Isabelle