Välkommen Maj! | Om livet på landet…

Veckorna rullar på och nu är redan första veckan efter påsklovet slut. Den här veckan har vi repeterat mycket matte inför de nationella proven.
Eleverna kommer att skriva NP matte på onsdag och fredag v.18. Det är två prov/dag så vi har fixat med mellanmål till alla som de får mellan proven. Vi vet att det tar på krafterna och att det behövs energipåfyllning. Den som vill får gärna ta med något eget mellanmål också.

Eleverna har fått med sig ett häfte med “verktyg” för olika arbetsområden som vi har repeterat. Vissa områden är det längesedan vi arbetade med så det kan vara bra att repetera dessa lite extra. I matteboken på Gleerups finns det ett helt kapitel som heter “Inför nationella prov”. Där finns mycket bra övningsuppgifter.
Här hittar ni verktygslådan och repetitionsuppgifter: Lilla verktygslådan
Repetion inför NP matte

Under v.19 ska alla elever ha en muntlig redovisning i geografi. Eleverna har arbetat i mindre grupper med arbetsområdet “människor i världen” och gjort egna powerpoint-presentationer. Låt gärna barnen visa sina presentationer hemma och uppmuntra dem att berätta kring dem.

I fysik så arbetar alla klasser med rymden och det är ett prov planerat till den 24/5 (v.21).

För kännedom har vi under veckan återigen pratat med klasserna om hur vårt kapprum utnyttjas och ser ut. Just nu ser det inte så trevligt ut där. Det är bland annat plattor i taket som är förstörda eller flyttade från sin position. Fråga gärna era barn hur de upplever det.

På senare tid har det förekommit mycket starka dofter (parfym) bland sexorna och vi vill påminna om att vi är en parfymfri skola och vi har elever som får allergiska besvär av alltför starka dofter.

Här följer ett brev till alla i klass 6B som handlar om en eventuell klassresa. Ta del av detta viktiga brev här: Klassresa 6B (1)

Inbjudan till föräldraråd 23/5
Kallelse220523

Norrstrandsskolan bjuder in till öppet hus för de elever som ska gå där. Ta del av följande dokument från dem.
Utskick till vh åk 7 april -22 (1)

Matematik: Nationella Prov
Svenska: Skrivprojekt Ön
Engelska: The fantastic Mr Fox
Fysik: Rymden
Bild: Digitala bilder
Geografi: Människor i världen – Pararbete
Religion: Etik och moral/identitet

Onsdag: Nationella Prov-matte
Fredag: Nationella prov -matte

Veckans ordspråk: “Tro inte på allt du tänker”

Ha en trevlig valborgshelg!
Jannika, Marcus , Isabelle

Valborg - SVENSKA TRADITIONER