Vecka 12

Hej,

Det är kul att lära sig saker! Just nu fokuserar vi mycket på att förbereda oss inför de nationella proven i engelska som skrivs tisdag och torsdag vecka 14.

Nästa vecka besöks klassen av Michaela som är skolsköterska och Elin som är kurator. De kommer att hålla i en intressant hälsoutbildning som består av tre lektionstillfällen som ligger utspridda under våren.

Den 31/3 kommer Emanuel att åka till badhuset med de elever som var sjuka eller inte klarade simmålen i åk 4. De elever det gäller har informerats om detta. De kommer att åka buss till badhuset i Kristinehamn.

Viktig info från eleverna i 6B!
Eleverna i 6B har flera gånger på klassråd diskuterat kring en eventuell avslutningsresa (klassresa). De har kommit fram till att det är för sent att börja samla pengar nu men de har ett förslag som alla tycker låter kul och som inte skulle kosta nästan något. De skulle gärna vilja åka över till Jäverön, ta med sig cyklar och tält och göra en övernattning där med klassen. De kan naturligtvis inte göra detta själva utan behöver hjälp från er föräldrar. Deras önskemål är att ni föräldrar pratar ihop er och tar tag i arbetet kring att organisera detta. Jag kan fungera som en länk genom att tex publicera information här på bloggen så att den når alla och kopiera sådant som ni vill ska hem till alla. Om några av er kan bilda en grupp som agerar organisatörer så ställer säkert alla andra upp och hjälper till med det som behövs. Jag hoppas att det finns intresse hos er vårdnadshavare att ordna en mysig övernattning med klassen innan de börjar sjuan.

Nästa vecka
Matematik: Skala
Svenska: Språklära och läsning
Engelska: Förberedelser inför nationella prov
Biologi: Människokroppen
Teknik: Hållfasthet
Geografi: Människor i världen – Pararbete
Bild: Parafras
Historia: Gustavianska tiden + Repetition inför prov v.13

Läxor

Onsdag: Språkvalsläxa
Torsdag
: Engelska – Träna på och lär in de oregelbundna verb du fått.
English homework – Irregular verbs week 12

Veckans ordspråk: “Never stop learning, because life never stops teaching.”

Ha en trevlig helg!
Jannika, Simon, Marcus, Isabelle, Alva och Hevi