Välkomna tillbaka vimpel | Skolstart, Lår, Klassrum

Vi hoppas att ni haft ett skönt sportlov.
Första veckan efter lovet är gjord och den har gått med rasande fart. Nu kommer vi snart att börja ladda och förbereda eleverna för nationella prov i engelska (v.14). Tänk på att det inte passar bra att vara ledig veckorna innan nationella prov och vi kommer inte att bevilja ledighetsansökningar som gäller för v.14.

Vi måste tyvärr meddela att vi har missat att lägga ut ett dokument angående öppet hus på Norrstrandsskolan. Vi ber så hemskt mycket om ursäkt för detta.

Vi har i tidigare blogginlägg delat information angående skolvalet och i det brevet fick man veta att det skulle ske ett öppet hus under v.10 men ingen dag eller tid. I samma informationsbrev fanns det en länk till en film som rektorerna på Norrstrandsskolan spelat in där de presenterar skolan och man får se hur det ser ut i olika delar av skolan.
Vi rekommenderar att ni tittar på den! Vi har sett filmen tillsammans med eleverna.

För er som ändå gärna vill göra ett fysiskt besök på Norrstrandsskolan rekommenderar vi att ni tar kontakt med någon av rektorerna där. Deras kontaktuppgifter finns här:

Michael Lidström
Rektor Norrstrandsskolan (Aqua och Ventus)
michael.lidstrom@karlstad.se
Tel: 054-540 82 32

Anna Prochazka
Rektor Norrstrandsskolan (Terra och Ignis)
anna.prochazka@karlstad.se
Tel: 054-540 36 80

Den 31/3 kommer Emanuel att åka till badhuset med de elever som var sjuka eller inte klarade simmålen i åk 4. De elever det gäller kommer i god tid få meddelande om detta. De kommer att åka buss till badhuset i Kristinehamn.

Från och med måndag och fram till påsklovet kommer vi att ta emot två lärarstudenter från universitetet och det är vi jätteglada för! De heter Hevi och Alva och kommer att följa Jannika och Simon under deras lektioner. Eleverna ser mycket fram emot detta.

Nästa vecka kommer vi att arbeta på som vanligt och vi arbetar med följande:

Matematik: Potensform och binära talsystemet
Svenska: Språklära och läsning
Engelska: Fantastic Mr. Fox  – Läsförståelse, grammatik
Kemi: Människokroppen
Teknik: Hållfasthet
Geografi: Människor i världen
Bild: Parafras
Historia: Gustavianska tiden

Onsdag: Språkvalsläxa
: Historia. Läs denna artikel om Carl von Linné:
Skriv en egen faktatext om Carl von Linné i din gröna historiebok och gör uppgifterna som finns sist på sida 2 i artikeln.
Fredag: Engelska. Träna på och lär in de oregelbundna verb du fått. De finns också här nedan.
Oregelbundna verb engelska

Veckans ordspråk: “Glädje växer ofta där man planterar det”

Jannika, Simon, Marcus

Beijing Winter Paralympics 2022 Sports, Games And Events List - The SportsGrail